Головна » 2019 » Червень » 4 » Зустріч лідерів учнівського самоврядування з керівниками Дворічанського району
13:39
Зустріч лідерів учнівського самоврядування з керівниками Дворічанського району

Зустріч лідерів учнівського самоврядування з керівниками Дворічанського району

21 травня 2019 року в приміщенні Дворічанського Центру дитячої та юнацької творчості відбулася зустріч лідерів учнівського самоврядування з керівниками Дворічанського району за темою: «Крок за кроком, ми всі разом, кожен на своєму місці, маємо робити все можливе, щоб на краще змінювати довкілля Дворічанщини. У нас немає ні можливості відступити, ні часу чекати. Ми за квітучу Україну!» , на якій були присутні голова Дворічанської районної державної адміністрації Григоренко І.В., голова Дворічанської районної ради Турбаба Г.Г. та Дворічанський селищний голова Магомедов Ф.А., а також лідери учнівського самоврядування в кількості 20 чоловік з восьми загальноосвітніх закладів освіти Дворічанського району.

В ході зустрічі директор ЦДЮТ Бервено Ольга Миколаївна презентувала проект Районної програми захисту довкілля Дворічанщини  на 2019-2023 роки. Співрозробниками її є сільські та селищна ради Дворічанського району, Дворічанський Центр дитячої та юнацької творчості, НПП «Дворічанський», Всеукраїнська екологічна ліга, районна організація мисливців та рибалок, Фонд пам’яті І.І. Мечникова, а також районна організація учнівського самоврядування «Лідер». Програма розроблена для забезпечення чистоти довкілля, захисту джерел і водойм від забруднення, охорони існуючих та відтворення нових зелених насаджень біологічного різноманіття унікальних та типових ландшафтів степової природної зони України та розвитку різних видів туризму (екотуризму) в Дворічанському районі. Вона започатковується з метою сприяння розв‘язанню екологічних проблем району; охороні, збереженню та захисту довкілля; сприяння розвитку природоохоронної справи, провадження освітньої, наукової, культурної та просвітницької діяльності, поширення практичної природоохоронної роботи сільських та селищної рад, НПП «Дворічанський» в загальноосвітніх навчальних закладах та закладах позашкільної освіти, залучення громадськості району до заходів щодо поліпшення стану довкілля.

Учні також презентували підсумки екологічної роботи, яка проводилась протягом року в навчальних закладах району.

         Ірина Володимирівна та Галина Григорівна відзначили вагомі результати екологічної діяльності в закладах освіти, підтримали ініціативи молоді, зазначивши, що починати потрібно з себе: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять».

          На завершення зустрічі відбулася презентація нового об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення «Прадавній дуб». Висота дерева складає 18 м, має обхват 3,60 м, діаметр – 115 см. Орієнтовний вік  цього дерева приблизно 360 років.

Ми знаємо, що в перші десятиліття свого існування Дворічна виконувала роль одного з прикордонних сторожових постів на території Харківського, а потім – Ізюмського козацького військового полку. Це була добре укріплена слобода. Споруджена між двома річками, Осколом та Нижньою Дворічною, вона мала острог з дубових палів, окружністю понад 115 сажнів, п’ятьма вежами і проїзною брамою.

За результатом дослідження, проведеного спільно з співробітниками НПП «Дворічанський», саме в цей період на території слободи з’явився дуб, який ми пропонуємо заповідати. На сьогоднішній день на території України таких дерев одиниці. Наш дуб перебуває в задовільному стані, регулярно плодоносить. Він є прикрасою центральної частини смт.Дворічна, росте біля районного стадіону «Колос» і Дворічанського Центру дитячої та юнацької творчості.

Зберігати визначні елементи місцевого ландшафту і охороняти їх Україна зобов’язалась, підписавши Європейську ландшафтну конвенцію. Таким для земель Дворічанської селищної ради безумовно є історичний дуб – найстаріший на території Дворічанського району.

Наявність заповідних меморіальних дерев важлива для виховання у населення, зокрема, дітей і молоді, вихованців ЦДЮТ, поваги та дбайливого ставлення до природи взагалі і до об’єктів природно-заповідного фонду.

Дворічанський ЦДЮТ

Переглядів: 326 | Додав: Игорь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
русский торрент трекер, темы для windows, Топ 10 программностальгияскачать программы